Digitaal Fightpassport verplicht!

Procedure Fightpassport verbeterd: voortaan meldt vechter zichzelf aan

Om te kunnen deelnemen aan wedstrijden, heeft een vechter een Fightpassport met een VA-nummer nodig. Hiervoor moet de vechter zichzelf inschrijven. De bonden zijn uit de procedure gehaald. Dit scheelt de bonden werk, voorkomt vertraging en geeft de vechter meer controle over zijn eigen Fightpassport.

Inshrijven voor het fightpassport gaat via deze link: https://registratie.fightpassport.nl/

LET OP! In verband met de privacywetgeving heeft elke vechter een eigen e-mailadres nodig. Het opgeven van een algemeen e-mailadres van een sportschool of management is dus niet mogelijk.

VA-nummer verplicht!

Vanaf nu gaan de VA en de bonden er strenger op toezien dat alle vechters echt staan ingeschreven, en een digitaal Fightpassport hebben. Sportschoolhouders, trainers en vechters die hier niet aan meewerken, worden uitgesloten van wedstrijden. De VA gaat controleren of elke sporter die een wedstrijd wil vechten, een VA-nummer heeft.

Al bij het aanmelden van een vechter voor een evenement moet het VA-nummer worden opgegeven bij de bond. De vechter moet zich rond de wedstrijden, en dus ook tijdens de weging, kunnen legitimeren. Zo kan de aanmelding worden gecontroleerd door de bond. Vechters (of hun begeleiders) moeten dit VA-nummer altijd bij de hand hebben. Voor de inschrijving voor het Fightpassport is de sporter dus voortaan zelf verantwoordelijk.

LET OP: het digitale Fightpassport fungeert als overkoepelende database en systeem en staat los van het lidmaatschap aan de sportbond.